Henning von Nordeck var min mormors onkel og som det eneste medlem af min mormors umiddelbare familie overbevist nazist. Endda overbevist i sådan en grad, at han efter krigen stadigvæk i personlige samtaler holdt på den nationalsocialistiske ideologis overlegenhed.

Han blev da også allerede i 1930 medlem af det nazistiske parti NSDAP og året efter meldte han sig ind i SS i 1931.  Altså to år før nazisternes magtovertagelse. Her steg han i graderne og blev Standartenführer, hvad der svarer til en oberst, før han i 1936 på eget ønske lod sig overføre til Luftwaffe, hvor han sluttede som oberstløjtnant. En mand ret højt oppe i graderne.

Min mormor fortæller, at hun ikke rigtig brød sig om manden, hvad der nok også har meget med mandens nazistiske livsanskuelse at gøre.

Jeg har desværre intet billede af Henning von Nordeck, så vi nå nøjes med et billede af hans hus.

Jeg har desværre intet billede af Henning von Nordeck, så vi nå nøjes med et billede af hans hus.

En google-søgning på Henning von Nordeck har blandt andet ledt mig ind på denne side http://www.ulricofengland.com/prodshow/Nordeck_Document_Group_SS_Standartenfuehrer___Luftwaffe_Oberstleutnant__Signed_by_Hitler___Goering_/g090620.html, hvor en engelsk sælger prøver at sælge nogle dokumenter om Henning von Nordeck til £9.999. Et af argumenterne for den eksorbitante pris er, at  han skulle have været ven med Hitler. Det tør jeg nu godt afvise som et smart salgstrick, der ikke har meget med virkeligheden at gøre. Faktum er imidlertid at Henning von Nordeck i dag fremstår som familiens sorte får – en person, vi desværre ikke ved særlig meget om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *