Min mormor er helt og aldeles adelig, en status hun (desværre?) ikke kunne give videre til sine børn, da hun giftede sig med min aldeles borgerlige morfar.
Hun er det yngste af fire børn, et blandingsprodukt af hele to gamle tyske adelsslægter – von Nordeck og von Arnim. Oldefar Willy von Nordeck og oldemor Hedwig von Arnim var i øvrigt ikke blot ægtefæller, de var også fætter og kusine!

Enhver gammel adelsslægt med respekt for sig selv gemmer på mere eller mindre bemærkelsesværdige originaler. Og i min jagt på familiehistorien er jeg også faldet over spektakulære familiepersonligheder.

Det her er et familiestamtræ. Min onkel er i midten, i ringen udenfor cirklen er min mormor og morfar og så videre.

Det her er et familiestamtræ. Min onkel er i midten, i ringen udenfor cirklen er min mormor og morfar og så videre.

I denne introduktion til von Arnim-slægten, kan man læse om digteren, der var gode venner med Goethe, greven der prøvede at vælte Tysklands jernkansler Bismarck, og generalen der moonede sig til en militær sejr over franskmændene.

Man kan også læse historierne om min mormors nære familie. Om hendes storesøster Ulla, der døde som flygtning i Danmark af anoreksi, om hendes storebror Bernd, der blev sendt på nazistisk elitekostskole, og om hendes onkel Henning, der var overbevist nazist med en karriere i både SS og Luftwaffe.

Derudover er der historien om min tipoldefar Volkmar, der var gode venner med kejser Wilhelm II, og min mormors onkel Bernd von Arnim, der blev en tysk martyr.